מילים
קרדיטים
אני הולך קדימה
לא מביט אחור
וחושב על דרך
לשכוח, לא לזכור
כי כל מה שהיה – איננו
אלוהים יושב למעלה
שם בעננים
ואני קטן למטה
לא בעניינים
מה חשוב היום – מה?
מה חשוב אתמול – מה?
מה חשוב הכל מה?
אם נמשיך לרצות – אז
יסתדר הכל
אלך על אם הדרך
לא אפסיק לצעוד
ואכרע גם ברך
אלך לי עוד ועוד
כי כל מה שהיה – איננו
אלוהים יושב למעלה
עם המלאכים
ואני קטן למטה
מחפש דרכים
מה חשוב היום – מה?…
לא נדע גם פחד
לא נדע מכאוב
ונלך ביחד
עד הסוף הטוב
כי כל מה שהיה – איננו
את פני אשים קדימה
לא אביט אחור
ותראו, אני מבטיח
מבטיח לא לחזור
מה חשוב היום – מה? …
מילים: עוזי חיטמן
לחן: אריה גור, אבי טולדנו
ביצוע מקורי: אבי טולדנו (באלבום "סתם בן אדם" 1974)
ביצוע חדש: שפיטה ומוטי טקה
הפקה מוזיקלית: עדי רותם
עיבוד: עדי רותם ושפיטה
קלידים: ליעד גרושקה
קלידים: רן רייטן
גיטרה, קלידים ותכנותים: עדי רותם
גיטרה חשמלית: רמי אוסרווסר
בס: צוק דבוסק
תופים: עופר לוי
פרקשן: נור בר גורן
עוד, טנבור וכינור: ספי עספורי
סימפולים: עדי רותם
הפקה בפועל: מאי צבן
טכנאי הקלטה: יונתן דנינו
עוזר טכנאי: דור חורש
מיקס ומאסטרינג: ערן (חציל) אלפרן
הוקלט באולפני ברדו
צילום פרומו שפיטה ומוטי טקה: אלון לוין
ייצוג וניהול שפיטה: נברו פלורנטין 03-5461141
ניהול מדיה שפיטה: ג'ירף ניו מדיה – אילון ג'רפי 052-5670373
בוקינג שפיטה: בוקטוק ייצוג אמנים בע״מ
הפקה, ניהול אישי וייצוג בלעדי מוטי טקה: רימברן בע"מ
הפקה בפועל מוטי טקה: אבי גואטה
ניהול הפקה מוטי טקה: שני ראיבי
בוקינג מוטי טקה: 03-5370377
עוזי חיטמן (2004-1952)
יעקב סער לע"מ
עוזי חיטמן (2004-1952)
זמר, פזמונאי, מלחין, מעבד ומפיק מוזיקלי. יצירתו הושפעה ממוזיקה יהודית וחזנות, מוזיקה מזרחית וים תיכונית ומשירי פופ ורוק בריטיים ואמריקאים. חיטמן השתתף ביצירת למעלה מ-600 שירים. הוא היה כותב מבוקש בקרב זמרים מכל רחבי הקשת המוזיקלית, וכתב שירים רבים לזמרי הז'אנר המזרחי, חלקם נוסחים עבריים למנגינות יווניות וטורקיות. אחד מלהיטיו הגדולים היה השיר "לכל אחד יש" שכתב לליאור נרקיס ושלומי שבת. חלק גדול מיצירתו הוקדש לילדים, שירים שכתב הפכו לקלאסיקות כמו "נולדתי לשלום" ו"רציתי שתדע" (אלוהים שלי). הוא השתתף בתכניות טלוויזיה כ"פרפר נחמד", "הופה היי" ו"חלום עליכם". חיטמן הוציא כ-10 אלבומים. "אדון עולם" שהלחין חיטמן וביצע עם עודד בן חור בפסטיבל הזמר החסידי, נחשב בעיניו לפסגת יצירתו. השיר בלחנו הפך קלאסיקה ונכנס לסידורי התפילה בבתי כנסת בכל רחבי העולם.
אבי טולדנו
זיו קורן
אבי טולדנו
זמר, מלחין ושחקן, יליד 1948. טולדנו עלה לארץ ממרוקו בגיל 16 יחד עם חבריו לתנועת השומר הצעיר (שהיתה לא-חוקית במרוקו באותם זמנים). מתחילת דרכו זכה טולדנו להצלחה רבה. הוא התגלה ע"י משה וילנסקי בתכנית "תשואות ראשונות" ועוד לפני גיוסו לצה"ל ביצע את השיר "זוהי יפו" (יוסי גמזו – משה וילנסקי) והתפרסם באופן מיידי. במהלך שירותו הצבאי בלהקת גייסות השרון הוציא את אלבומו הראשון. בהמשך השתתף בפסטיבלי הילדים, בפסטיבל הזמר והפזמון ובקדם אירוויזיון מספר פעמים, וב-1982 זכה בקדם אירוויזיון עם השיר "הורה" (יורם טהרלב – אבי טולדנו). השיר זכה במקום השני באירוויזיון של אותה השנה. ב-1983 זכה השיר שהלחין לעפרה חזה (למילותיו של אהוד מנור) "חי" אף הוא במקום השני באירוויזיון. טולדנו הוציא לאור עד היום 24 אלבומים, ביניהם שני אלבומים של שאנסונים צרפתיים בעברית ("לה בוהם" ו"שאנסונייר"), אלבום שירים מרוקאיים בעברית ("מרוקר") ואלבום שירי חנוך לוין בהלחנתו. טולדנו השתתף כשחקן וכזמר בסרטים "אריאנה" ו"הירושה" ובמחזמר "עלובי החיים" בתיאטרון הקאמרי.
אריה גור
מוטי טקה
אלון לוין
מוטי טקה
זמר יוצר, יליד 1996. בן להורים עולים מאתיופיה, מגיל צעיר הופיע באירועים ובטקסים. התפרסם לראשונה ב-2017 עם הלהיט "בלבלה". כמו זמרים רבים בני דורו, טקה זכה להכרה בעיקר דרך הרשתות החברתיות, בזכות קליפים שזכו למיליוני צפיות. ב-2018 הוציא את אלבום הבכורה שלו המשלב פופ, מוזיקה ים תיכונית ומקצבים לטיניים.
שפיטה
אלון לוין
שפיטה
שפיטה היא רותם שפי - זמרת, שחקנית ומדבבת, ילידת 1984. החלה את דרכה כמדבבת בסדרות אנימציה לילדים ובהמשך הופיעה תחת שמה עם חומרים מקוריים. ב-2013 נולדה שפיטה - דמות פרי דמיונה של רותם, ממוצא ערבי, נוהגת להתאפר בכבדות, ללבוש שמלות מפוארות ולענוד תכשיטים נוצצים. שפיטה שחררה מספר גרסאות כיסוי לשירים מוכרים, באנגלית ובעברית, בעיבוד וביצוע הייחודיים רק לה וכך גם הופיעה. ב-2018 השתתפה בתכנית "הכוכב הבא לאירוויזיון", העפילה לגמר וסיימה במקום השלישי.
עדי רותם
על השיר
אבי טולדנו ועוזי חיטמן נפגשו לראשונה ב-1973 אחרי מלחמת יום הכיפורים, בביר גפגפא שבסיני, המקום שממנו נשלחו האמנים להופעות במקומות שונים מול חיילים. באחת מפגישותיהם הבאות השמיע טולדנו לחיטמן את הלחן ואת הפזמון שכבר היה קיים וביקש ממנו לכתוב את בתי השיר. על השיר שנולד אמר עוזי שהוא מתאים לעודד את המוראל הלאומי אחרי המלחמה. יציאת השיר לוותה בגימיק פרסומי מיוחד: לפני שהשיר יצא לרדיו, הודפסו פוסטרים עם מילות הפזמון, אדום על גבי לבן, ונתלו על לוחות המודעות בכל הארץ. האנשים היו בטוחים שזו סיסמה לעידוד העם של מפלגה פוליטית. כשיצא השיר, כולם כבר הכירו את המילים.