מילים
קרדיטים
מנגן ושר חלומות קטנים
בלילות העיר הגדולה עלי
מדברים בי גשם ועננים
מילים פשוטות, פסוקי אולי
כך שר אני ברחוב נגמר
הלילה רב, הלילה קר
וזרח כוכב וכוכב דועך
ואני הולך וקולי הולך
מנגן ושר אפלת ראשך
על ליבי עכשיו כפריחה שחורה
מדבר בי לחש מלמול קולך
כאהבה שנגמרה
כך שר אני…
מנגן ושר והאור קרב
שוב מתחיל לי רחוב, שוב הבוקר בא,
וחולף בי לילה שהיה כאב
סוף היאוש, ראשית תקווה
כך שר אני…
מילים: משה בן שאול
לחן: אבנר גדסי
ביצוע מקורי: אבנר גדסי (בפסטיבל הזמר המזרחי 1980)
ביצוע חדש: בר צברי
עיבוד והפקה מוזיקלית: דודו טסה
גיטרות, בס ,קלידים, תכנותים וקולות: דודו טסה
קלידים: ניר מימון
סקסופון: אלברט פיאמנטה
חצוצרה: אברהם פלדר
אריאל קסיס: הרמוניום
תופים: ברק קרם
הוקלט ע"י אילן הרוש בטריטוריה של באנדי
מיקס: אייל ליאון קצב, רועי אביטל
מאסטרינג: אייל ליאון קצב ב-Private Room

משה בן שאול (2007-1930)
משה מילנר לע"מ
משה בן שאול (2007-1930)
משורר, סופר, עורך, מתרגם, עיתונאי וצייר. היה חבר בפלמ"ח ונפצע בקרבות שהתרחשו בנגב במלחמת העצמאות. לאחר המלחמה החל לעבוד כעורך במספר עיתונים וכתבי עת למבוגרים ולילדים, ביניהם "מאזניים" – כתב העת של אגודת הסופרים העבריים, ו"מעריב" שם שימש כעורך וככתב ופובליציסט שנים רבות. בן שאול היה חלק מחבורת "לקראת", לצד יהודה עמיחי, נתן זך, משה דור, אריה סיון ועוד. הוא פרסם יותר מעשרה ספרי שירה וספרי ילדים ונוער, וכן תרגומים רבים מן השירה הצרפתית. הוא כתב גם פזמונים שזכו להצלחה כמו "מהן המילים", "אתמול חלפו הציפורים" (שלמה ארצי), "הנעורים האבודים" (בעז שרעבי), "קסם המזרח" (צלילי העוד), "רוזיטה" (אבנר גדסי), ואף תרגם פזמונים מצרפתית כמו "בדידות" ("שלכת") המוכר בביצועו של יזהר כהן. במקביל לפעילותו הספרותית והעיתונאית אייר ספרים, עיצב במות וצייר תפאורות לתיאטרון. בן שאול זכה בפרסים רבים, ביניהם פרס אקו"ם ופרס ראש הממשלה.

אבנר גדסי
אילן פורת
אבנר גדסי
זמר ומלחין יליד 1952. נולד וגדל בשכונת התקווה ולמד לנגן בגיטרה באופן עצמאי. במוזיקה של גדסי שילוב של מוזיקת רוק ומוזיקה מזרחית, וניכרות בה השפעות הבלוז והסול האמריקאי. גדסי הוציא 8 אלבומים ו-6 אלבומי אוסף, הוא השתתף ב-1980 בפסטיבל הזמר המזרחי עם השיר "מנגן ושר" שהפך להיט, כמו שירים נוספים של גדסי כמו: "שרונה", "הגברים בוכים בלילה", "חלפו ימיי", "נפרדנו כך" ועוד. בין השירים שהלחין לאחרים ניתן למצוא את "הקבצן" של נתי לוי, "אישה בונה אישה הורסת" של אבי סינואני ואת "נכון להיום" של זוהר ארגוב. ב-2018 הוענק לגדסי פרס מפעל חיים מטעם משרד התרבות.

בר צברי
פשה מץ
בר צברי
זמר, מחבר ומלחין, יליד 1992. פרסומו הראשון היה ב-2012 בתכנית המציאות המוזיקלית "אייל גולן קורא לך" בה ביצע שיר מקורי, שהפך לסינגל הראשון שהוציא באותה השנה. שנה אחר כך הוציא את אלבום הבכורה שלו "עכשיו". ב-2019 השתתף במחזמר "זה אני" המבוסס על שירי אייל גולן בתיאטרון הקאמרי. לאחרונה הוציא סינגל ראשון מאלבומו השני, "ג'וני", שזכה להצלחה ברדיו ובפלטפורמות הדיגיטליות.

דודו טסה
דודי חסון
דודו טסה
זמר, פזמונאי, מלחין, מעבד, מפיק מוזיקלי ושחקן, יליד 1977. ביצירתו משלב רוק עם מוטיבים ערביים וים תיכוניים. טסה הוציא 3 אלבומים במסגרת "דודו טסה והכווייתים", שמכילים את שיריהם של סבו ואחי סבו, דאוד וסלאח אל-כווייתי, שהיו מהמוזיקאים המצליחים בעיראק במחצית הראשונה של המאה ה-20, בשילוב מוזיקה מודרנית ובהפקה עדכנית, בביצוע זמרים כמו יהודית רביץ, נינט, ברי סחרוף, כרמלה טסה (אמו של דודו ובתו של דאוד אל כווייתי) וטסה עצמו. הוציא 10 אלבומים, הלחין והפיק שירים ואלבומים לאמנים כמו מירי מסיקה, מוקי, יובל דיין, נצ'י נצ', נינט, מרגלית צנעני, שלישיית "מה קשור", ונסרין קדרי, עימה הופיע יחד עם "הכווייתים" במסגרת סיבוב הופעות בארה"ב כלהקת החימום של להקת "רדיוהד". כשחקן השתתף בסרטים "בוצ'אצ'י", "לבנון", "הבלדה לאביב הבוכה", ו"מאמי". עבור המוזיקה לסרט "מאמי" זכה טסה, לצד ניר מימון, והיוצרים של שירי אופרת הרוק הבימתית - אהוד בנאי ויוסי מר חיים, בפרס אופיר למוזיקה המקורית ב-2019.
על השיר
ב-1980 פנו אלי מפסטיבל הזמר המזרחי להשתתף בפסטיבל עם שיר שלי. כתבתי והלחנתי שיר שקראתי לו "מנגן ושר". כמו בשירים אחרים שלי, כמו "נפרדנו כך", "חלפו ימיי" ו"שרונה", כל פעם שאני שולח סקיצה לכותב מילים אני קודם כל כותב ומקליט עם מילים שלי, בשביל המשקל והסדר. ככה היה גם כאן. הם העבירו את השיר שלי למשה בן שאול שכתב מילים חדשות והשתתפתי עם השיר הזה בפסטיבל. השיר נהיה שלאגר ענק, מבוקש בכל ההופעות שלי, עשו לו המון קאברים. למרות שהוא לא זכה במקום הראשון אלא רק במקום השני בפסטיבל. שיר טוב לא חייב לקבל את המקום הראשון בשביל לפרוש כנפיים. ואת השיר הזה לא מפסיקים לבצע, כבר 40 שנה אחרי הפסטיבל. אני חושב שהסיבה לזה היא הכוח של השילוב בין לחן קליט וחודר, שמדבר לאנשים, לטקסט שמתחיל במילים "מנגן ושר", ומיד כל מוזיקאי וזמר שמנגן ושר מתחבר אליו ורוצה לשיר אותו. במיוחד הוא רלבנטי היום, בתקופה הזאת של הקורונה כי הוא נותן דרייב, קצב, שמחה. הוא נותן לאנשים תקווה ושמחה וככה הוא עוזר להם. השיר הזה הוא אני במאה אחוז, מבחינת הטקסט הוא ממש אני, אני אופטימיסט מטורף. כמו שהשיר נגמר: "סוף הייאוש, ראשית תקווה". יש סיום יותר יפה מזה?
אבנר גדסי