מילים
קרדיטים
שיר ישן נושן, שיר של חיילים
שחוזרים אחרי הקרב
שיר של אהובה, מחכה לך –
מישהו שר את זה קודם
זהו שיר אחרי מלחמה
הוא תמיד מזכיר לי תקווה
היא מחכה, אהובה, כבר חוזר
זהו שיר שבא אחרי המלחמה
הוא כותב מכתב, היא עונה שלושה
ככה זה הולך תמיד
הוא שולח שיר, היא מוחה דמעה –
מישהו שר את זה קודם
זהו שיר אחרי מלחמה…
כל הרחוב יוצא, וזורק פרחים
כמה טוב שבא שלום.
הנה הם חוזרים, שיהיו בריאים –
מישהו שר את זה קודם
זהו שיר אחרי מלחמה…
שיר ישן נושן, שיר של חיילים
שחוזרים אחרי הקרב.
מילים: אריק איינשטיין
לחן: שם טוב לוי
ביצוע מקורי: אריק איינשטיין (באלבום "יסמין" 1972)
ביצוע חדש: רוקפור, אילנית
עיבוד והפקה מוזיקלית: רוקפור
שירה: אלי לולאי
שירה: אילנית
תופים וגיטרות: ברוך בן יצחק
בס: מרק לזר
קלידים: יקי גני
מיקס: ברוך בן יצחק
מאסטרינג: אייל קצב
הקלטה ומיקס באולפן של רוקפור
ייעוץ אמנותי: דני רכט
ניהול רוקפור: נענע דיסק
ניהול אישי וייצוג בלעדי אילנית: שלמה צח – מירי פרלמן בע"מ
הופעות אילנית: 050-6383336 אפרת פוגל
אריק איינשטיין (2013-1939)
יעקב אגור
אריק איינשטיין (2013-1939)
זמר, יוצר, שחקן, פזמונאי ותסריטאי. אחד הזמרים האהובים ביותר בישראל. אריק איינשטיין היה זמר רבגוני ששאף להתפתח ולהשתנות לכל אורך הקריירה שלו. הוא נהג לעבוד עם יוצרים ומוזיקאים צעירים ולא מוכרים וליצור עמם אלבומים שלמים, ולרוב היה זה שנתן להם את ההזדמנות הראשונה בתעשיית המוזיקה: שלום חנוך, מיקי גבריאלוב, שם טוב לוי, יוני רכטר, אבנר קנר, יצחק קלפטר, פיטר רוט, גיא בוקאטי. בתחילת הדרך היה חבר בלהקת הנח"ל, "בצל ירוק", "שלישיית גשר הירקון" ובהמשך - "החלונות הגבוהים", והיה חלק מ"חבורת לול", שיצרה סרטים, תכניות טלוויזיה וכמובן שירים. שיתוף הפעולה שלו עם שלום חנוך ועם להקת הקצב "הצ'רצ'ילים" הניב את אלבומי הרוק הראשונים בישראל. הוא הקליט עשרות אלבומים, חלקם לילדים, ושיחק בתכניות טלוויזיה ובסרטים.
שם טוב לוי
ז'ראר אלון
שם טוב לוי
זמר, מלחין ומעבד יליד 1950. יצירתו עשירה ומגוונת וניכרות בה השפעות של מוסיקה קלאסית, ג'אז, בארוק, רוק מתקדם, בלקנית, ים תיכונית, יהודית ועוד. לוי מלחין שירי פופ ורוק, מוזיקה לתיאטרון, לקולנוע ולטלוויזיה, כדוגמת "עמוד האש". בנוסף לשיתוף הפעולה רב השנים של לוי עם אריק איינשטיין, שיתף פעולה עם מיטב היוצרים בהרכבים "קצת אחרת", "ששת", "צליל מכוון", "אבי לייבוביץ והאורקסטרה", ו"אנסמבל שם טוב לוי".
רוקפור
אלדד שושן
רוקפור
הרכב רוק ישראלי הפעיל יותר מ-30 שנה. רוקפור הקליטו 10 אלבומי אולפן, ואלבום הופעה, בעברית ובאנגלית, לרוב תוך הקפדה על גווני רוק פסיכדלי השואבים השראה משנות ה-60'. על אף שינויים פרסונליים שעבר ההרכב - עזיבת הסולן אלי לולאי את הלהקה ב-2004 וחזרתו אליה ב-2014, תקופה שבה שימש ברוך בן יצחק כסולן הלהקה, נשארה הלהקה נאמנה לצליל המזוהה שלה, בהקלטות אולפן ובהופעות בארץ ובעולם. בחודש מאי 2020 יצא לאור אלבומה העשירי של הלהקה, ומספר חודשים אחריו יצא לאקרנים סרט תיעודי של הבמאי גד אייזן בשם "רוקפור: מכונת הזמן".
אילנית
אוהד אלימלך
אילנית
זמרת ילידת 1947, מהזמרות הוותיקות והמצליחות במוזיקה הישראלית. אילנית זכורה מהצמד "אילן ואילנית" בתחילת דרכה, הייתה לזמרת הראשונה שייצגה את ישראל בתחרות האירוויזיון בשנת 1973, הקליטה במהלך הקריירה שלה למעלה מ-30 אלבומים ו-600 שירים בשפות רבות והופיעה ברחבי העולם, אם כחלק מצמד ואם כסולנית, בין היתר עם להקת "כרמון". שיריה, שנכתבו ע"י מיטב הפזמונאים והמלחינים, הפכו לחלק מפס הקול של הזמר העברי. השירים שכתב עבורה בעז שרעבי הפכו להיטי ענק: "חופשי ומאושר", "חייך וחיי", "פעם לאהוב", "רינגולי"; שיתוף הפעולה בינה לבין נורית הירש הניב שירים מצליחים רבים, רובם למילותיו של אהוד מנור: "אי שם" (שביצעה אילנית באירוויזיון ב-1973),"אהבתה של תרזה די מון", "ושוב איתכם", "כבר אחרי חצות", "ללכת שבי אחרייך", "נחמה" ועוד. בשנות ה-80 ביצעה אילנית את שירי הפתיחה של תכניות הילדים המצליחות של התקופה: "פרפר נחמד", "הבית של פיסטוק", "הלב", "הקוסם מארץ עוץ" ו"טאו טאו". השיר "שיר של יום חולין" (רחל שפירא / יאיר רוזנבלום) שביצעה אילנית במקור וזכה לגרסאות כיסוי רבות הוא השיר המושמע ביותר בתחנות הרדיו בישראל בשני העשורים האחרונים.
על השיר
בתחילת שנות ה-70 היה שם טוב לוי מלחין וחלילן צעיר שנהג לנגן (כחלק מרביעייה) בביתה של שכנתו של אריק איינשטיין. בשידוכה של השכנה נפגשו איינשטיין ולוי, והלחן שלימים נודע כ"שיר של אחרי מלחמה" היה הלחן הראשון שהשמיע לוי לאיינשטיין באותה הפגישה. חצי שנה לאחר הפגישה צלצל איינשטיין ללוי והקריא לו בטלפון את המילים שכתב למנגינה. בהמשך הטיל איינשטיין על לוי גם את מלאכת העיבוד, והתוצאה היא אחד השירים הנוגעים ללב והאהובים ביותר בישראל. המפגש הוביל לאחד משיתופי הפעולה המשמעותיים במוסיקה הישראלית, שהוליד עשרות שירים וחמישה אלבומים משותפים.